Nyheter 2014

12 Dec 2014
God Jul & Gott Nytt År!

I år skänker vi pengar till Barncancerfonden.

Varje år insjuknar 250 – 300 barn i cancer.

Repona har valt att stödja Barncancerfonden som har som främsta uppgift att finansiera forskning och utbildning inom barncancerområdet.

Vi tycker att de gör ett fantastiskt jobb med att underlätta livet för de drabbade barnen och dess familjer.

Barncancerfonden

 

Vi vill önska Er en riktigt God Jul och Gott Nytt År!

Tack för ett härligt 2014 – nu ser vi fram emot ett nytt spännande år tillsammans!

13 Nov 2014
Kundträff och mingel hos Repona

Torsdagen den 6 november höll Repona sitt årliga kundevent. Denna gång tog vi plats i det sakrala Magle konserthus för att få lyssna på nyheter, intressanta projekt och trender inom SAP-världen. dsc03361

Portarna slogs upp kl. 15:30 och salen fylldes snabbt av ett 70-tal förväntansfulla åhörare som efter lite fika kunde ta plats och lyssna på dagens första föreläsning om Fiori. Johan Schött, Repona och Tobias Bengtsson , AAK presenterade tankarna bakom Fiori, och varför Fiori är en viktig framgångsfaktor för företag som vill vara attraktiva även i framtiden.

PunchoutDärefter tog Hans Lenander, Repona och John Rehn, AAK plats på scen och visade ”Punchout”. Namnet till trots, och det faktum att John kommer från Karlshamn, så handlade föreläsningen inte om Carlshamns flaggpunch utan om integration mellan SAPs inköps funktioner och handel via web-shop på ett mycket enkelt och tilltalande sätt.

WMD Carina

 

Carina Brink Rasmussen, WMD avslutade den mer handfasta och produkt relaterade delen av föreläsningarna genom att visa och berätta hur man med hjälp av WMDs produkt xSuite enkelt kan förenkla och underlätta fakturahanteringen i SAP. Kundeventets föreläsningsdel fick nu en mer strategisk inriktning och Hans Montelius, Repona inledde med en reflektion kring SAPs alltför oförtjänta ryckte om att vara en begränsande faktor. Hans tog upp flera praktiska exempel där organisationer i stället för att använda SAP som det flexibla verktyg det är slutat lyssna på behoven och tvingat användare och interna organisationer att använda en framtagen template som inte fungerar.

troed troedsonTroed Troedson, Paradigmmäklarna gav kvällens sista föreläsning och underhöll en trollbunden publik i ämnet konkurens. Vi fick svar på frågan om vilka som är svenska företags och svensk arbetskrafts viktigaste konkurrensfördelar fram över. Efter föreläsningarna vidtog festligheterna med god mat, tävlingar och mingel. Ett dignande ”oktoberfest” inspirerat buffébord stod uppdukat och ingen behövde gå från festen hungrig. Även tävlingarna hade inslag av mat och dryck där både korv och öl skulle analyseras och smaklökarnas kapacitet testas till det yttersta. Vi vill passa på att tacka alla som kom och gjorde kvällen till en mycket lyckad och lärorik kväll.

Vinnare i kvällens quiz

  1. Sven-Olof Silverudd
  2. Thomas Alsterback
  3. Gunnar Jonson

Vinnare i Namnbrickstävlingen

  1. Nils-Olof Jönsson
  2. Christoffer Nordahl

 

 

StarterMingel3 Mingel1Mingel2

22 Oct 2014
Repona nu även i Danmark

Repona har startat ett dotterbolag i Danmark, Repona Aps.

I och med detta nya bolag blir det lättare för oss att serva kunder i Danmark och då främst Köpenhamnsområdet. Danmark har infört ny skattelagstiftning vilket gör det svårare att sälja konsulter över gränsen.
Många svenska konsultbolag och danska konsultmäklare är inte medvetna om detta problem och riskerar skattemässiga bakslag, säger Reponas vd Hans Montelius.
På detta sätt klarar vi den problematiken och kan även hjälpa andra att sälja tjänster i Danmark, fortsätter Hans Montelius.

302

16 Oct 2014
Neera Govender ny på Repona

Vi välkomnar Neera Govender som började hos oss den 13 oktober, 2014. Neera har mer än 16 års SAP erfarenhet, och kommer närmast  från Adecco, där hon arbetade som konsult i olika projekt.

Neera började arbeta med ABAP programmering som följdes av ALE / EDI och Business Workflow (BWF).
Neera är SAP system analytiker med teknisk bakgrund, specialiserad inom Business Workflow, EDI, ALE och nu senast (sen 2009 ) SAP Netweaver PI .

Neera

8 Sep 2014
Repona tecknar samarbetsavtal med WMD

Repona och WMD har idag tecknat ett avtal om samarbete inom området work-flow och dokumenthantering kopplat till SAP.

WMD har smarta och enkla lösningar som är certifierade tredjepartsprodukter till SAP. WMD:s produkter stöder ett automatiserat flöde av dokument och godkännande inom olika arbetsprocesser i företaget. Resultatet blir ökad effektivitet och sparade pengar.

Exempel på arbetsflöden som stöds är fakturabehandling, in- och utgående e-faktura, attest av inköpsrekvisitioner och –order, godkännande av tid och omkostnader m.m. Det som framförallt tilltalar oss med WMD:s lösningar är att de är sömlöst integrerade med SAP, prisvärda och certifieringen garanterar framtida kompabilitet med SAP.

 

För mer information se WMD:s hemsida.

20 May 2014
Repona Roadeshow på VårImpuls 2014

Den 14 maj 2014 hade SAPSA sitt årliga SAP event VårImpuls på Malmömässan. Ett välbesökt event där Repona:s monter med en mobil supply chain lösning visades. Montern var väldigt välbesökt och uppskattad.

Med egen smart telefon scannas en QR kod, där en beställning kunde göras till vårt egna lager bestående av:

– Paraply
– Fribee
– Kylbag
– Gott & Blandat

Efter beställningen kom en bekräftelse i telefonen. Plockuppdrag kom automatiskt till lagerpersonalen som via handterminal scannade lagerhylla och produkt, för att säkerställa rätt artiklar plockades. Följesedel skrevs ut som bipackades leveransen, och som placerades i en utleverans box. Samtidigt fick beställaren ett SMS att leveransen är färdig att hämta i respektive utleveransbox. Slutligen fick beställaren sin faktura nästföljande dag via mail (med Repona:s bästa rabatt). Alla som var i montern och provade vår mobila lösning var med i en utlottning av bio-biljetter.

Vårimpuls1 Vårimpuls2

Följande personer är lyckliga vinnare:

Tobias Bengtsson – AAK
Anette Gustavsson – Findus
Ann-Louise Andersson – Findus
Kenneth Johansson – Eon
David Trolleryd – Bergendahls
Lisa Fors – Gambro
Kim Bildtmark – Högskola
Kajsa Olsson – Duni
Bosse Malmström – Flextrus
Per Alvarsson – Nibe

11 Mar 2014
Repona tecknar avtal med Findus

Findus och Repona har tecknat ett avtal som gäller support av SAP. Findus använder SAP för inköp, försäljning och ekonomi och Repona svarar för support på applikationssidan. Många mindre och medelstora företag visar intresse för Reponas kostnadseffektiva support av SAP och vi hälsar Findus välkomna till vår help-desk säger Hans Montelius, vd på Repona.