Nyheter 2014

13 Nov 2014
Kundträff och mingel hos Repona

Torsdagen den 6 november höll Repona sitt årliga kundevent. Denna gång tog vi plats i det sakrala Magle konserthus för att få lyssna på nyheter, intressanta projekt och trender inom SAP-världen. dsc03361

Portarna slogs upp kl. 15:30 och salen fylldes snabbt av ett 70-tal förväntansfulla åhörare som efter lite fika kunde ta plats och lyssna på dagens första föreläsning om Fiori. Johan Schött, Repona och Tobias Bengtsson , AAK presenterade tankarna bakom Fiori, och varför Fiori är en viktig framgångsfaktor för företag som vill vara attraktiva även i framtiden.

PunchoutDärefter tog Hans Lenander, Repona och John Rehn, AAK plats på scen och visade ”Punchout”. Namnet till trots, och det faktum att John kommer från Karlshamn, så handlade föreläsningen inte om Carlshamns flaggpunch utan om integration mellan SAPs inköps funktioner och handel via web-shop på ett mycket enkelt och tilltalande sätt.

WMD Carina

 

Carina Brink Rasmussen, WMD avslutade den mer handfasta och produkt relaterade delen av föreläsningarna genom att visa och berätta hur man med hjälp av WMDs produkt xSuite enkelt kan förenkla och underlätta fakturahanteringen i SAP. Kundeventets föreläsningsdel fick nu en mer strategisk inriktning och Hans Montelius, Repona inledde med en reflektion kring SAPs alltför oförtjänta ryckte om att vara en begränsande faktor. Hans tog upp flera praktiska exempel där organisationer i stället för att använda SAP som det flexibla verktyg det är slutat lyssna på behoven och tvingat användare och interna organisationer att använda en framtagen template som inte fungerar.

troed troedsonTroed Troedson, Paradigmmäklarna gav kvällens sista föreläsning och underhöll en trollbunden publik i ämnet konkurens. Vi fick svar på frågan om vilka som är svenska företags och svensk arbetskrafts viktigaste konkurrensfördelar fram över. Efter föreläsningarna vidtog festligheterna med god mat, tävlingar och mingel. Ett dignande ”oktoberfest” inspirerat buffébord stod uppdukat och ingen behövde gå från festen hungrig. Även tävlingarna hade inslag av mat och dryck där både korv och öl skulle analyseras och smaklökarnas kapacitet testas till det yttersta. Vi vill passa på att tacka alla som kom och gjorde kvällen till en mycket lyckad och lärorik kväll.

Vinnare i kvällens quiz

  1. Sven-Olof Silverudd
  2. Thomas Alsterback
  3. Gunnar Jonson

Vinnare i Namnbrickstävlingen

  1. Nils-Olof Jönsson
  2. Christoffer Nordahl

 

 

StarterMingel3 Mingel1Mingel2