Nyheter 2017

6 Dec 2017
Reponas IoT showcase på SAPSA Impulse

Reponas monter var väldigt välbesökt på SAPSA Impuls. Där kunde man njuta av en kopp nybryggt kaffe som serverades från en kaffemaskin direktuppkopplad mot ett molnbaserat S4 HANA-system. Beställde gjorde man i en smidig app på mobilen som vi byggt med hjälp av Neptunes verktyg. För att visa hur Internet-of–things kan användas har vi kopplat sensorer som känner nivåerna av kaffe, vatten och mjölk som presenteras i en service-app. Slutligen hade man möjligheten att diskutera allt möjligt med Elna Heimdal Nilsson, världsmästarinna i thaiboxning samt doktor i atmosfärskemi. Repona har än en gång visat att vi ligger i frontlinjen.

Kolla video här.

 

Repona_event_edit_006.00_00_36_14.Still004 Repona_event_edit_006.00_01_26_05.Still008 Repona_event_edit_006.00_01_43_07.Still005 Repona_event_edit_006.00_01_43_23.Still006 Repona_event_edit_006_10 Repona_event_edit_006_20 Repona_event_edit_006_30 Repona_event_edit_006_40 Repona_event_edit_006_50 Repona_event_edit_006_60 Repona_event_edit_006_70 Repona_event_edit_006_80 Repona_event_edit_006_90 Repona_event_edit_006_110 Repona_event_edit_006_1000

 

30 Nov 2017
Reponas årliga kundevent: 2017

 

Reponas årliga kundevent blev en succé även i år. Vi hade ett rekorddeltagande med över 100 kunder, kollegor och partners i branschen. Ämnen som avhandlades var senaste versionen av S4 HANA, hur Perstorp bygger appar med Neptune som verktyg och hur Actimate kan hjälpa dig att få fart på den fysiska aktiviteten hos dina anställda. Störst intresse tilldrog sig dock Elna Heimdal Nilssons presentation om hur lagarbete harvarit en förutsättning för hennes dubbla karriärer inom thaiboxning och den akademiska världen. Det fick publikenatt sitta andäktigt tysta i nära en timma. Efteråt blev det god mat från Finn Inn som vanligt och mingel på Reponas kontor. Tack till alla som kom dit.

Presentations

1. S/4 HANA

2. Perstorp Neptune

3. Göteborgsnyhet

4. SAPSA

5. Actimate

6. Elna

 

 

DSC01547ny DSC01521nyDSC01518nyDSC01501nyDSC01487ny

 

 

 

 

5 Nov 2017
Elnas intervju: Passion

Passion och glädje behövs om du ska ta dig hela vägen fram till ett tufft mål. Men det betyder inte att det är roligt hela tiden. Det vet Elna som satsar hårt på sin forskarkarriär och på att ta en världsmästartitel i thaiboxning.

 

Sedan våren 2017 sponsrar vi på Repona Elna Heimdal Nilsson – forskare i förbränningsfysik och thaiboxare på världselitnivå. Elna personifierar Reponakonsulternas ”superegenskaper” och vi tänker på samma sätt kring många frågor. Här delar hon med sig om sina kloka tankar om passion.

 

Kolla hennes intervju här.

14 Oct 2017
Repona välkomnar Poonam

Repona är glada att hälsa Poonam Laddha välkommen till teamet.

 

poonam

 

 

 

 

 

Poonam är en erfaren SAP Finance konsult som arbetat med SAP implementeringar, utrullningar och support. Poonam har arbetat inom olje-, gas-, cement- och telekomindustrin.

Poonams mångsidiga erfarenhet och positiva attityd kommer ytterligare stärka vårt erfarna team.

Poonam bor i Helsingborg med sin familj. Poonam älskar att spendera sin fritid med att måla och läsa böcker.

Återigen hjärtligt välkommen!

3 Oct 2017
Elnas intervju: Betydelsen av lagarbete

Hur lyckas man skaffa sig en PhD inom atmosfärskemi och en världsmästartitel i thaiboxning, samtidigt? Enligt Elna som gjort det är teamwork en av nycklarna.

Sedan våren 2017 sponsrar vi på Repona Elna Heimdal Nilsson – forskare i förbränningsfysik och thaiboxare på världselitnivå. Elna personifierar Reponakonsulternas ”superegenskaper” och vi tänker på samma sätt kring många frågor. Här berättar hon klokt om betydelsen av teamwork.

Kolla hennes intervju här.

15 Sep 2017
Repona är stolt över att vara associerad med Elna

Sedan våren 2017 sponsrar vi på Repona Elna Heimdal Nilsson forskare i förbränningsfysik och thaiboxare på världselitnivå. Elna personifierar Reponakonsulternas superegenskaper och vi tänker på samma sätt kring många frågor. Här berättar hon klokt om betydelsen av att fokusera.

FOKUS

Om du vill göra något riktigt bra måste du bestämma dig för att det ska få vara viktigast här och nu. Elna har valt att fokusera, och satsa stenhårt, på två saker – sin forskarkarriär och en världsmästartitel i thaiboxning.

Kolla hennes intervju här .

Repona_Banner_10years_2

Repona är stolt över att vara associerad med Elna

DSC_7080

31 Aug 2017
Repona välkomnar Susanne och Lennart

 

Under våren har Reponas tillväxtresa fortsatt med våra nya kollegor Lennart Påhlman och Susanne Hammarstrand.

 

Lennart har en lång SAP erfarenhet av lagerhantering, inköp och planering och dess anslutningsområde. Hans kompetens inom projektledning och management kommer göra skillnad för våra kunder och oss.

 

Susannes förstärker vårt kompetensområde MDM med hennes långa och djupa kompetens inom PDM, Variant konfiguration och Engineering Change Management.

29 Aug 2017
Repona investerar i Actimate

Actimate expanderar och satsar!
– ökar takten i lansering av e-hälsa

Actimate utser varje år Health Business of the Year genom en företagsutmaning med fokus på fysisk aktivitet. Nu tar bolaget in kapital från Repona och Adsensus för att öka takten i lanseringen av den digitala tjänsten.

Actimate har utvecklat ett digitalt koncept för att stödja sina kunders anställda i strävan mot bättre hälsa, genom ökad fysisk aktivitet. Redan idag är fler än 3000 anställda, på över 40 bolag aktiva i företagsutmaningen Health Business of the Year.

Karolina Silfverberg, co-founder Actimate: “Allt fler företag ser allvarligt på ohälsa hos personalen och stillasittande är den absolut största hälsorisken, samtidigt som tiden vi sitter ner på våra arbeten ökar. Det vill vi ändra på!”

Företagen Repona och Adsensus investerar nu i Actimate. Investeringen görs för att generera tillväxt, så att fler företag och anställda kan få motivation till fysisk aktivitet och
bättre hälsa.

- Med Repona och Adsensus hjälp, kommer Actimate att kunna växa med både hög fart och bra struktur. Investeringen betyder att vi kan erbjuda tjänsten till fler företag som
kommer kunna få den inspiration och support de behöver för att motivera sina anställda till en sundare och mer aktiv livsstil, säger Karolina Silfverberg. Co-founder.

Hans Montelius, VD på Repona: “När vi såg Actimates fantastiska produkt så bestämde vi oss på sekunden för att bli kund. För oss är det ett väldigt naturligt steg att även investera i produkten. Vi ser synergier både avseende teknisk kompetens, försäljning och marknad.

Actimate är ett spännande komplement till vårt SAP-erbjudande”. – Actimate har den lysande kombinationen av en produkt som verkligen kan bidra till en
positiv samhällsförbättring och en fantastisk kommersiell potential säger Rasmus Nervall, VD på Adsensus, om anledningen till investering i Actimate. Därför är det extra spännande för Adsensus att kliva in i det här projektet. Att Adsensus går in som ägare och försäljningspartner till Actimate är en del av en långsiktig strategi där vi söker projekt med hög skalbarhet. Det här samarbetet är oerhört spännande och vi går in i det med full kraft och stor optimism.

- Forskningen visar på en tydlig koppling mellan fysisk aktivitet och ökad hälsa. Att träna och att hitta rörelseglädje på ett roligt och inspirerande sätt har inte bara ett stort värde för deltagaren, utan också för företagets välmående och samhället i stort. Alla vill vi hälsosamma och bidra till ett friskare samhälle, men för många kan det vara svårt att få ihop den fysiska aktiviteten med vardagensutmaningar Actimate arbetar proaktivt för att göra det möjligt för fler att hitta en aktiv livsstil, säger Mikaela Persson, Co-founder.

Fakta:
• Actimate är en 12 veckors aktivitetsutmaning för alla företag, oavsett storlek. Målsättningen är att skapa en positiv förändring och hälsosammare vardag för anställda. Läs mer på: www.actimate.se
• Repona är ett konsultbolag med fokus på tjänster kring affärssystemet SAP. Företaget kombinerar kunskap om affärsverksamhet och system, för att effektivisera kundens
affärsprocesser. Läs mer på: www.repona.se
• Adsensus hjälper företag att realisera tillväxtambitioner genom lösningar inom komplex försäljning. Läs mer på :www.adsensus.se.

Kontakt:
Karolina Silfverberg, Co-Founder
Actimate

http://www.actimate.se

+46(0)706 63 24 20
karolina@actimate.se
Mikaela Persson Karolina Silfverberg

Hans Montelius
Rasmus Nervall

19 Jul 2017
Inbjudande ansökningar Nu för karriärprogram

 

Vill du följa med på SAPs framtidsresa?

Adsensus och Repona ger dig möjligheten genom ett karriärprogram!

 

  • Genomför ditt examensarbete på ett företag som bedriver konsultation inom affärsprocesser.
  • Stärk din kommunikativa förmåga och skaffa dig spetskompetens inom försäljning, marknadsföring och ledarskap parallellt med examensarbetet.
  • Kickstarta din karriär i rollen som Business/Technical Consultant.

 

Om oss…

Vi är Repona, ett bolag baserat i Lund som till 100 % jobbar med konsultation av SAPs affärssystem. Våra konsulters gedigna affärskompetens och innovationsförmåga bidrar till våra kunders framgång. Arbetet utförs framför allt i Sydsverige, men våra kunder Tetra Pak, E.on, Perstorp, Husqvarna, SKF tar med oss på spännande uppdrag över hela världen. Idag är vi 29 anställda med en företagskultur som uppmuntrar samarbete, kreativitet och engagemang.

 

Vi är Adsensus, försäljningsnördar med passion för att driva och utveckla försäljningsprocessen inom business to business. Vårt lundensiska konsultbolag har numera även kontor i Köpenhamn med aktiva projekt i hela Norden. Idag är vi av 120 unga konsulter där en stor andel studerar mot en examen inom teknikområdet. Genom våra värderingar teamwork, entreprenörskap och leadership by example är vår vision att omdefiniera försäljning för både små och stora B2B-företag.

 

Upplägg

Karriärprogrammet sträcker sig över en period där målsättningen är att du genomför ditt examensarbete hos Repona och att du, efter att examensarbetet är genomfört, tar anställning hos Repona som Business/Technical Consultant. Parallellt med ditt examensarbete får du möjligheten att skaffa dig värdefulla erfarenheter inom försäljning, marknadskommunikation och ledarskap som B2B konsult hos Adsensus. Tjänsten på Adsensus innefattar ca 8h/vecka och påbörjas samtidigt som examensarbetet drar igång.

 

Om examensarbetet

Konsulternas uppdrag hos Repona är ofta långa och utförs på plats ute hos kund. Detta innebär att våra anställda sällan träffas samtidigt vilket ställer särskilda krav på att uppehålla en stark lagkänsla. För att lyckas med detta har våra medarbetare behov av att snabbt och enkelt kunna inhämta information om kollegors kompetens och uppdrag.

 

Examensarbetet innebär att genomföra en nulägesanalys av befintliga informationsvägar samt kartlägga vilka systemstöd som finns tillgängliga. Därefter är uppgiften att designa och, beroende på din akademiska bakgrund, även utveckla ett användargränssnitt med tillhörande användarmanual för Reponas medarbetare. Projektet avslutas med en analys och diskussion kring vald metod/teknik, systemstödets svagheter och styrkor, framtida utvecklingsmöjligheter samt utvärdering av verktygets betydelse för Reponas organisation.

 

Vem är du?

Vi letar efter dig som är intresserad av företags verksamhetsprocesser. Vi vill dessutom att:

  • Du studerar till civilingenjör, systemvetare eller motsvarande.
  • Du planerar att under HT 2017 alternativt VT 2018 genomföra ditt examensarbete/kandidatuppsats för att därefter söka dig vidare ut i arbetslivet.
  • Du som person är öppen, lyhörd, utåtriktad och kommunikativ.
  • Du som väljer att utveckla användargränssnittet har kompetens inom HTML5, Javascript samt SQL.

 

Examensarbetet kan utföras av en till två studenter. I nuläget planerar Repona även att anställa en till två Business/Technical Consultants efter att examensarbetet är genomfört.

 

Om du har några frågor om karriärsprogrammet är du varmt välkommen att kontakta:

Andreas Wiesel, Adsensus, 0707-87 98 02 alt andreas.wiesel@adsensus.se

Thea Laurén, Repona, 0708-15 20 32 alt. thea.lauren@repona.com

 

Intervjuer och urval sker löpande så skicka in din ansökan omgående till andreas.wiesel@adsensus.se

Sista ansökningsdag är 11 december. Varmt välkommen med din ansökan!

www.adsensus.se

www.repona.se

 

adsensusRepona_Banner_10years_2

11 May 2017
Nu är vi igång!

Repona ”kickar” igång samarbetet med Elna Heimdal Nilsson i senaste numret av SAPSA-Nytt. Vänder du på tidningen finner du följande häftiga annons som fokuserar på vilja. Elna personifierar Repona konsulternas ”superegenskaper” J. Håll ögonen öppna fram över, det kommer mer på temat Elna-Repona.

Advertisement Repona_SapsaAnnons_Elna

 

29 Apr 2017
Nytt partneravtal med Neptune Software

I dagarna har Repona och Neptune Software tecknat ett avtal som gäller samarbete, försäljning och implementering av deras produkter.

 

Neptune Software levererar verktyg för att skapa användargränssnitt till SAP. Användargränssnitten som skapas enligt SAPs UX specifikation Fiori kan användas på pc, surfplattor eller telefoner.  Fördelarna är korta och kostnadseffektiva implementationer.

Dessutom behövs inga specialistkompetenser och man kan använda sig av befintlig infrastruktur.

 

Neptune Sorftware är partner till SAP och deras platform är en SAP-certifierad produkt.